Recept: Muffiny s datlovou pastou, malinami a ořechy
Dalším receptem z datlové pasty jsou opět muffiny. Dnes jsou to muffiny s kakaem a malinami. Kontrast hořkého kakaa a sladké pasty je naprosto skvělý. Je to rychlý, zdravý a jednoduchý recept! Datlová pasta je plná vitamínů, minerálů a vlákniny. Vaše tělo nabije energií.
Ingredience:
- 150 gramů datlové pasty
- 60 gramů kokosového oleje
- 150 gramů špaldové mouky
- 2,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- maliny
- 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
- 1 banán
- 1 vejce
- 50 ml mléka
Postup receptu:
Troubu si předehřejte na 180°C. Do misky nakrájejte na menší kousky datlovou pastu, zalijte troškou horké vody a mixujte mixérem, dokud vám nevznikne kašička. Poté přidejte nakrájený banán, který rozmačkejte a promíchejte s datlovou pastou. Do této směsi přidejte rozpuštěný kokosový olej a vmíchejte vajíčko, mléko, nasekané ořechy a kakao.
Do jiné mísy si prosejte mouku s práškem do pečiva a poté vmíchejte do směsi s datlovou pastou. Pokud bude těsto hodně hutné, přidejte do něj trošku více mléka. Poté jemně vmíchejte maliny do těsta, vlijte do formiček a ozdobte oříšky. Pečte zhruba 25-40 minut.
Upečené muffiny můžete ozdobit čímkoliv chcete nebo je sníst samotné. Jsou totiž krásně vláčné. Já je před servírováním dozdobila bílým jogurtem a malinami.
Místo klasického mléka můžete použít sójové. A vlašské oříšky můžete vyměnit za lískové či za mandle. To už záleží jen na vás.
Přeji Vám dobrou chuť.
Vyzkoušejte doma vyrobit datlovou zmrzlinu nebo sladkou pomazánku z datlové pasty.