Recept: Placičky z ovesných vloček a datlové pasty
Tento recept na placičky z ovesných vloček a datlové pasty je opět velmi zdravý, jednoduchý a nepotřebujete k němu moc ingrediencí. Placičky jsou výbornou variantou rychlé svačinky nebo jsou moc dobré ke snídani s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Nezapomeňte totiž, že datlová pasta vaše tělo nabije energií a dodá vám vitamíny, minerály a vlákninu.
Ingredience:
- 200 gramů ovesných vloček
- 150 gramů datlové pasty Farm.inc
- 1 lžíce medu či jiného sladidla
- 100 gramů másla
- 2 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku do perníku
- 1 lžička hořkého kakaa
- 1 lžíce arašídového másla
Postup receptu:
1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
2. Vločky dejte do pánve a za stálého míchání je opražte. Poté přidejte máslo, které smíchejte s opraženými vločkami a nechejte vystydnout. Tento bod je velmi důležitý, protože díky němu mají placičky nezaměnitelnou výbornou chuť.
3. Datlovou pastu nakrájejte na malé kousky.
4. Vejce s kypřícím práškem, medem, kakaem a arašídovým máslem smíchejte dohromady.
5. Do této směsi přidejte nadrobno nakrájenou datlovou pastu, vločky a důkladně promíchejte.
6. Na pečící papír udělejte malé placičky a pečte zhruba 10 minut. Nezapomeňte pro jistotu hlídat!
7. Po upečení placičky přendejte na talíř a nechte vychladnout.
Náhrada: Kypřící prášek můžete samozřejmě dát klasický, mě v tomto receptu chutná ten do perníku, dodává placičkám krásnou vůni i chuť.
Pokud vám placičky z ovesných vloček a datlové pasty chutnaly, podívejte se na tyto recepty: Muffiny s datlovou pastou, malinami a ořechy nebo muffin s datlovou pastou.
Dobrou chuť.