Recept: Muffin s datlovou pastou
Pokud se rádi stravujete zdravě a chcete si pochutnávat na sladkém, nechte se inspirovat tímto receptem na krásně vláčný muffin s datlovou pastou.
A proč právě datlová pasta?
Má totiž velmi dobré pojivé schopnosti a je skvělou náhradou cukru. Je plná vitamínů, minerálů a vlákniny. Dodává tělu rychlou energii.
Naše BIO datlová pasta je bez lepku a obsahuje 100% nesířené BIO datle bez přidaného cukru, barviv a konzervantů. Můžete jí také použít na vánoční cukroví, do jogurtu, kaše, müsli, na výrobu RAW tyčinek či sladké pomazánky nebo si jí jen nakrájet ke kávě.
Pojďme si připravit jednoduchý zdravý muffin plný skvělých surovin.
Co budete potřebovat?
- 1 banán
- 50 gramů špaldové mouky
- 30 gramů mletých vlašských oříšků
- 100 gramů BIO datlové pasty FARM.INC
- 100 gramů ovesných vloček
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 45 gramů kokosového oleje
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 150 gramů jablek
Postup:
Do misky nakrájíte na menší kousky datlovou pastu, zalijete troškou horké vody a mixujete mixérem, dokud vám nevznikne kašička. Poté přidáte nakrájený banán, který rozmačkáte a promícháte s datlovou pastou.
Vločky rozmixujete na mouku, smícháte s mletými vlašskými ořechy, moukou a práškem do pečiva. Přidáte datlovou pastu s banánem, vejce, mléko a rozehřátý kokosový olej. Vše promícháte a mixujete, dokud nevznikne krásné hladké těsto. Nakonec přimícháte oloupaná jablka, nakrájená na malé kostičky.
Naplníte formičky a pečete na 180 °C, přibližně 30-40 minut. Dozlatova upečené muffiny můžete ozdobit čímkoliv chcete nebo je sníst samotné. Jsou totiž krásně vláčné. Já je dozdobila malinovou marmeládou, oříškem a při podávání k nim dávám bílý jogurt.
Samozřejmě místo jablek můžete použít jakékoliv jiné ovoce. Místo klasického mléka sójové. A vlašské oříšky můžete vyměnit za lískové či za mandle. To už záleží jen na vás.
Dobrou chuť.
Pokud vám recept chutnal, vyzkoušejte další: Muffin s datlovou pastou, malinami a ořechy či placičky z ovesných vloček a datlové pasty.